5 sikre tips til at komme i godt humør

Når kulden kryber ind under huden, når du er for træt til at lave noget, eller når du vil samle familie og venner på en inspirerende og hyggelig måde, så er et bål det helt rigtige valg. Prøv et af vores favorittips til at komme i godt humør - eller dem allesammen.

Aromaterapi

Brugen af forskellige dufte og æteriske olier til terapeutiske formål har været praktiseret i hele verden gennem tusinder af år. Når du indånder luften, bevæger duftmolekylerne sig fra lugtnerverne og videre til hjernes sansecenter, hvor de kan påvirke vores humør. 
Du kan bruge duftlys, duftpinde, røgelse, en oliebrænder eller en diffuser med et par dråber æterisk olie.

Prøv for eksempel æble, som har en fantastisk beroligende effekt, kan dæmpe stress og også lindre migræne, citrus (især yuzu), som kan modvirke dårligt humør og lindre symptomer ved spændinger og depression, mint, som både kan skærpe din hukommelse og berolige nervesystemet, eller en anden duft, som du er glad for.

Hjemmespa

Føler du dig stiv i kroppen, har du ømme muskler eller brug for noget afstressende, så er en hjemmespa løsningen for dig. Fyld badekarret op med meget varmt (men ikke skoldhedt) vand og hæld Epsom-salt i vandet, mens du lader vandet løbe. Epsom-salt kommer fra naturlige kilder i England og opløses til magnesium og sulfat i vandet.

Epsom-salt er i mange generationer blevet brugt som husmorråd til forskellige lidelser og kan købes i helsekostbutikker og mange supermarkeder. Tænd stearinlys og placer dem rundt omkring i badeværelset, lyt til beroligende musik og lad kroppen slappe af i vandet.

Middag med levende lys

Intet er så fortryllende som levende lys. Og hvis du bestemmer dig for virkeligt at være til stede, så kan noget helt enkelt som at tilberede og nyde et måltid være en kærlig handling. Sørg for at vælge råvarerne og tilberede maden med omhu. Anret maden på en smuk måde på tallerknerne, tænd nogle stearinlys og tag dig god tid til at nyde måltidet.  

Optænding af bål

Uanset om det er hjemme i haven eller under et eventyr i naturen, så vækker det nogle urinstinkter at samles omkring et bål. Hotdogs eller skumfiduser på en pind, musikinstrumenter og gode historier. Mere behøver du ikke for at skabe minder for livet.

Højtlæsning

Nu hvor vi taler om historier. Kan du huske, da en af dine forældre eller en anden voksen læste højt for dig før sengetid, da du var barn? Hvis du kan, så er det sikkert et kært minde, og hvis du ikke kan, så er det aldrig for sent at skabe nye minder. I tiden før streamingtjenester var det almindeligt for folk at samles og læse højt for hinanden for at få tiden til at gå.

Der er mange gode grunde til at genoptage denne form for samvær! Hvis du er en af de få heldige, der har adgang til en brændeovn eller en pejs, så er det bare om at få tændt op. Ellers kan du skabe en hyggelig stemning med stearinlys og eventuelt røgelse under højtlæsningen. (Husk også at sørge for et godt læselys for at undgå at anstrenge øjnene.) Saml familie eller venner, vælg en rigtig god bog fyldt med eventyr og læs højt for hinanden!